ще им отмъстим на свинете :)

Всеки трети , който видях в Дупница последните 2-3 дни е болен. Кашлящи и подсмърчащи.

Аз засега удържам фронта. Без това съм асоциален и виждам с други хора само по работа.

Обаче няма да сложа маска или да се ваксинирам за нищо на света. Грип е имало от хиляди години и ще продължи да има още доста време. При добра имунна система човек дори не се заразява. Имунната система утрепва още в самото начало заразените клетки.

Факт е , че през лятото грип няма (въпреки, че аз изкарах точно през август някаква сериозна настинка – два дни не можах да стана от леглото и имах 39 температура).

Иначе паниката (благодарение на мъдрите медии) е повсеместна . От аптеките се изкупуват маски и тамифлу на килограм. Какво друго и трябва на фармацефтичната индустрия ? :)  Кога ( и дали изобщо) хората ще вденат, че или имунната система се справя с болестта , или умираш. Т.е. от лекарства файда няма почти никаква. Само печалби за индустрията.

Понеже имам познати в тая индустрия, знам че там се въртят такива нечувани подкупи, че нямам думи. Представители на същата тая индустрия подкупват масово лекари, за да изписват едно или друго лекарство. Особено тия дето ги плаща здравната каЦа.

Да не говорим, че ефекта от разни грипни ваксини и лекарства е доста спорен и почти нулев. За това пък придружен от доста странични ефекти. Преди доста време в САЩ е имало опит за повсеместна задължителна ваксинация против грип, която е приключила доста плачевно и трагично за доста хора.  В следствие на трагичните резултати кампанията е отменена.

“Свинския” грип не е нов. Според прочетеното , той си съществува от стотина години, сигурно и от повече. И както при всеки друг грип води до усложнения при болни или със слаба имунна система хора.  Но пък медиите броят всеки смъртен случай от него. Здравните власти пък се оправдават, че хората за загинали заради “самолечението” или нетърсенето на медицинска помощ. Като че ли пък като потърсиш помощ, ще те излекуват. Ами не могат , колкото и да искат. Вирусни заболявания не се лекуват, имунната система трябва да се пребори с тях.

Вместо да давате пари за ваксини, маски и тамифлу, просто стойте на топло, яжте здравословна храна и си го местете от единия крачол в другия – .т.е. избягвайте стреса :)