Трябва да купувам нов климатик, благодарение на CEZ идиотите. Миналата година си купих Samsung SH12BWHA. Монтирах си го сам, заради пишман майсторите, дето монтираха първия и си оставиха ръцете. Та засега съм доволен от него – отоплява 2 стаи – хол и кухня, мощен е . Загрява и охлажда бързо, но това го отчитам като малък недостатък, особено при охлаждане. Не става за спалня. Със сигурност ще настинете ако заспите докато работи.

HAIER-а беше в спалнята. Много е подходящ, може би заради това, че беше 9-ка , но охлаждаше много “меко” , без рязка промяна на температурата. Може да се остави например на 22 градуса и човек да си заспи спокойно. Samsung-a както казах охлажда ‘грубо’ и не е подходящ.

Казано по инженерному haier-a има много малък хистерезис – държи зададената температура доста точно, с малки отклонения. Докато при Samsung-a варира поне с 3-4 градуса от зададената.

Засега съм си харесал пак Samsung. Ето този. Пък ще видим. Върл фен съм на инверторните. Засега малко няма пари, ама се надявам до края на месеца да посъбера, че зимата няма с какво да отоплявам спалнята.

Haier-a ще го мъча да го оправям, като ми остане време. Но трябва да го демонтирам, защото повредата е във външното тяло .