да палят парното на БНБ с банкноти от 2 и 5 лева за сметка на излишъка,
барем намалят инфлацията и устискат борда до изборите

Цитат от форума на инвестор.бг. Къде шега, там и истина. Нищо чудно точно това да се наложи да правят след около година. В Европа се задава сериозна криза. Q2 на 2008 г. европейската икономика е с отрицателен ръст. Ако и следващото тримесечие имаме свиване – ЕС е влязъл рецесия.

За разлика от правителството (а и доста други), дето твърдят, че нашата икономика винаги ще расте и то с по много , мисля, че кризата тук ще бъде доста по-силна. Най-вече свързана с намаляването на валутния резерв, поради огромния дефицит и огромната задлъжнялост.

Както знаем, България не може да води собствена парична политика, и още по-лошо – в света няма търсене на левове, за разлика от другите валути.

Момента е силно неподходящ за всякакъв вид инвестиции. Златното правило е преди криза всички активи в кеш (и то не левов). Купилите недвижими имоти тази година мога само да ги съжалявам.

Купуването на долари беше доста атрактивна инвестиция, но влака вече замина. За съжаление аз купих доста малко – само няколко хиляди .