Сетих се за една весела случка. Навремето бях началник отдел в местното ВиК. Та викам си аз, крайно време е и ние на село да видим какво е това интернет. То бях виждал, ама през модем и бтк.

Обаждам се аз на младата тогава фирма НетИсСат и им искам оферта за 10 Mbit/s. 10 Мегабита, по време когато килобитите са били хиляди левове. Човека отсреща се запъна – вика ама 10мбит/с са огромна скорост, да не бъркате нещо. Съобразих, че съм изръсил глупост и викам, ами ще си помислим и пак ше се обадим. Помислих. Имам 10мбитова мрежа, що пък да нямам 10мбита интернет :) . Ама хайде от мен да мине – нека е 1мбит. Обаждам се пак. Оня отсреща пак мига на парцали и вика, ама какво ще го правите тоя 1 мбит интернет. Аз обаче настоявам. Е получих цена. Зави ми се свят и видях звезди посред бял ден. Викам си той шефа кат чуе цифрата, ще ме уволни. Така и не пуснахме интернет.

Оттогава обаче се запалих по интернета и няколко години след това започнахме със 128 кбита от Орбител . Ако не се лъжа бяхме пуснали около 50 човека само със 256 kbit/s .