Vdsl проблема окончателно е открит и фикснат. Не е било от захранването, или по точно – не само от него.

Наставките на кабела. Наставките ………… , ръждясали, клеясали и т.н. Линка е доста стар. Днес спря окончателно. Т.е. работеше само еднопосочно. От единия край се виждаха MAC адреси , от другия – не. Диодите за наличие на линк, обаче си светеха най-щастливо. ACT мигаше, абе човек ще каже, че работи та работи.

Голяма мъка с тия наставки. Не помага ни термошлаух, ни силикон. Нищо. Единствено спасение е да се запояват и после термошлаух. Да обаче коаксиала не може да се запоява, поне оплетката не може.

Има клиенти за пускане. Няма време. Няма модеми. Няма материали. Тия почивни дни ми взеха здравето. Как може държавата да не работи почти седмица.

Има клиент за видеонаблюдение. Няма камера :) . В една сграда се събраха доста клиенти и е време да се сложи микротик там. Днес дойде компютъра от Marmax , утре ще го пробваме, сложим флаш с ОС-а, карти и монтаж. Добре, че мястото е удобно.

Задачи за утре: Да се замаже положението с видеонаблюдението (докато пристигне камера) , да му се пусне поне интернет на човека. Ако времето позволява да се пусне още един клиент. Да се отнесе офертата на Сапарева баня, че и тия ще вдигнат врява.

Намерих си ново радио за слушане : http://www.radio1.bg/ , не знам, сигурно остарявам, защото радиото много ме кефи.