Понеже тук-там в родния нет се появяват писания за “лошата” Русия (СССР) и как тя се бъркала във вътрешните работи на други държави и “добрата велика демокрация”  САЩ, ще направя една кратка ретроспекция на действията на “империята на злото”

1. 6 август 1945 – империята на злото употребява атомно оръжие срещу японските градове Хирошима и Нагазаки, при условие, че войната е почти свършила и Япония не представлява военна заплаха за САЩ . Убиват стотици хиляди мирни жители единствено с цел изпробване на атомната бомба. Интересно как никой не писа за тази годишнина ?

2. 16 април 1961 – империята на злото атакува и разрушава летища на ВВС на Куба, като с това поставя началото на нападението в залива на прасетата. Група обучени и въоръжени от ЦРУ кубински бежанци дебаркира в Куба с цел свалянето на Кастро. Кубинците потопяват поддържащите американски кораби и операцията се проваля. От тогава ЦРУ прави множество неуспешни опити за “демократизация” на Куба. И до ден днешен САЩ са наложили пълно икономическо  ембарго на Куба. Търговията с Куба е забранена със закон. Демокрация, кво да правиш.

3. 1964 г. – империята на злото напада Виетнам, като претекст служи Тонкинския инцидент . Империята на злото използва масово напалм и химически оръжия и въпреки това губи войната.

4.  20 декември 1989г – Империята на злото “демократизира” Панама . Отгледания от ЦРУ диктатор Нориега става непослушен и САЩ с цената на хиляди загинали мирни жители го свалят от власт, осъждат и затварят в американски затвор. За наркотрафик !

5. 20 март 2003г. – Империята на злото напада Ирак, с измисления претекст, че Ирак притежава оръжие за масово поразяване. Дори в съвета за сигурност в ООН показваха някакви измислени снимки. ООН не подкрепя войната, както НАТО и ЕС . Тази война е изцяло самосиндикална на САЩ , заедно с “коалиция на желаещите” (купените) – в тази коалиция не участвуват нито Германия, нито Франция, нито някоя от старите европейски демокрации. ОМП така и не се откриха в Ирак. Войната продължава все още, като има над половин милион убити цивилни.

6. Империята на злото взима пръстови отпечатъци на всеки влизащ в територията и чужденец.

Както казах, ретроспекцията ще е кратка и може би е непълна, но в момента не се сещам за други “демократизирания”, а такива има още със сигурност.

Също така, пожелавам на членовете и симпатизантите на маргиналните десни партийки,  да бъдат обективни, когато пишат по външнополитически въпроси , защото , ако си мислят, че евентуалните им гласоподаватели са с промити мозъци, ще си останат завинаги маргинални партийки.

И да – антиамериканец съм, и ще остана такъв, докато империята на злото намали националните си интереси до размера на собствената си територия.