На 08.08.2008 малко след 0 часа Грузия нападна “вероломно” самата себе си, по точно непризнатата автономна република Южна Осетия . По случайност бях на компютъра и се борех с форекса (всъщност точно тогава долара проби всички съпротиви срещу еврото).

Южна Осетия не е призната дори от Русия , но е де факто автономна държава от 1992 година и има подписани мирни споразумения за това .

Акъл не ми побира как оня идиот – президента на Грузия (мноо му сложно името) , нарежда артилерииска атака през нощта срещу 50-на хиляден град и то със използване на доста сериозно оръжие – ракетни установки за залпов огън, гаубици и т.н. Резултатът е сринат град и над 1500 убити мирни жители (информацията все още е непотвърдена , но след такава артилерииска атака и то през нощта е много достоверна) .

Няма начин тази атака да не е съгласувана с “новия ни приятел” – чича бушмен . Целите не се знаят , предполагам няма и да ги разберем.

Тънката част в цялата история е, че 80% от осетинците имат руски паспорти. Руснаците с били тарикати навремето и са предложили руско гражданство , като почти всички осетинци са приели и в момента де юре са руски граждани. Евала на Русия, измислила е още навремето как да си защити интереса в региона и то законно.

След избиването на над 1500 “руски граждани” (повтарям – през нощта , с масивен артилерииски обстрел) е просто немислимо Русия да не се намеси в конфликта . Който си е мислел противното няма грам мозък в главата си – например споменатия президент на Грузия.

Сега да се върнем десетина години назад – съвсем наблизо – в Сърбия. По същия начин Сърбия нападна самата себе си (косово) , обаче щатите веднага скокнаха (някак си успяха да излъжат и европа тогава) и разпердушиниха Сърбия в името на ” сводобата и демокрацията” . Оттогава вече Европа (слава богу) не се води по щатските простотии, щото май разбраха, че щатите мислят за техните си интереси и силна Европа не спада към тях. Помислете кой подкрепи шатите за Ирак – никой . НИКОЙ . Само разни измислени “коалиции на желаещите” ли беше – не помня. Ааа помня – България , Полша , Грузия , Англия . То се вижда кой се е продал на чича бушмен.

/ Справка – БСП предизборно обеща да изтегли контингента ни от Ирак и до сега не е изълнила обещанието си /

Питам се аз, защо косово има право на самоопределение и защо чича бушмен ги подкрепи (пък и чича Клинтън, ама той беше пич и тарикат, не като сегашния морон) , а пък Южна Осетия няма това право. отгоре на всичко Южна Осетия е съществувала като автономна държава почти 100 години – от 1922.

как така чича бушмен има право да “налага демокрация” в Ирак , дето нямаше жив американец, още по-малко пък ОМП . Помните ли как показваха в съвета по съгурност в ООН разни измислици за химическо оръжие, което после някак си не се намери. А пък Русия не може да защити собствените си граждани от умишлено избиване ???

Ей на тези въпроси не може да ми отговори никой от “демократите” в България. Те затова са и на изчезване. Защото за демократи евентуално ще гласуват хора, можещи да мислят с главите си, а те (“демократите”) се ни разправят смешки за глупаци. Как чича бушмен бил върха на сладоледа и колко е хубава “демокрацията” в щатите. Демокрация може да има в Швейцария , но за други страни малко се съмнявам, особено пък зад океана.

Тъкмо сега ще видим на кого са се продали нашите дупедавци . На щатите или на Русия . Интересното в случая е, че ЕС се ослушва, дори Германия критикува Грузия за конфликта . Както казах – слава богу – ЕС разбра , че интересите на САЩ не се покриват с интересите на Европа , дори обратното. И не се водят вече по бушменски акъл (че то има ли го)

Прочетох мение в един форум и съм напълно съгласен с него – цитирам :

Пет минути след закриване на олимпиадата,Путин ако не срине Грузия ще е тъпак.Никой няма да успее да се намеси,а няма и да желае.Разликата между Русия и Сащ е,че американците са разбрали,че никой не би искал да се закача с тях,а Руснаците не са разбрали,че никой не иска да се закача и с тях без значение, какво правят.

п.с.
Я сега да видим дали трибунала в Хага (и Карла дел Понте) ще потърсят кой е дал заповед за нощен артилерииски обстрел на мирен град и заради кого са загинали хиляди човека (ако информацията се потвърди) . Дали ще го изпряват на съд, като любимите им сърби ? Или всичко е бутафория.

ппс

Кратка описание на конфликта, пак от форум :

1. Грузия я има, я няма права върху Осетия. По скоро няма такива.
2. Готви се за война поне от няколко години.
3. За последните години бюджета за армия достига и надхвърля 1 000 000 000$.
4. Получава “съвети” и военна помощ от САЩ. Направо ги подстрекават да си кажем.
5. Подбира за начало на военни действия ден начало на олимпиада. Като разчита в олелията да развие мълниеносна победна война.
6. Използва БМ-21 “Град” и разрушава цял град като избива няколко % от всичкото население(осетинците са си малко).
7. Руснаците търпят жертви сред миротворците си в Осетия.
8. Града е почти превзет от Грузия.
9. Русия вкарва войска и обръща хода на войната.
10. Грузия е на ръба на поражение и орева света че яде пердах.
11. Грузия се опитва да излезе от конфликта като скара големите.
12. В Грузия има информационно затъмнение. Направо информационно промиване.
13. Грузия вкарва в боя и последния резерв от 1000 войници ветерани от Ирак!
14. Войната се отразаява едностранчиво. Зависи кой вестник/телевизия/радио на чия хранилка е.
15. Грузинския президент дава вид на луд човек.
16. Грузия ту дава възможност за изтегляне на жителите, ту не. Изтегляй се ако ти се мре.
17. За Грузия ножа опря до кокала, САЩ се задоволяват със умерен тон и така ще си останат. Германия дава вид, че е за Русия по скоро.

Ако някой му хрумне да ме нарича “комунист” – аз съм доказан демократ по убеждания (въпреки че аз самия са определям като либертианец , и дори анархист).