Почти всичко съм виждал , но не и ден като вчерашния. Като се започна от сутринта , та до вечерта се изредиха поне 5 гръмотевични бури, коя от коя по-силни. Валя като из ведро, удари и градушка, като капак ми протече покрива на къщата.

При последната гръмотевична буря си казах – дай да застана малко да прозореца да погледам. И както си гледах, една светкавица падна на около 400 метра от нас, точно пред погледа ми.

Величествено и страшно, и болезнено за джоба – изгоря мрежовата карта на единия компютър, въпреки, че той беше изключен от захранването, а мрежовия му кабел е около 10 метра , изцяло вътрешен. Изгоря и суича към който е закачен (пак вътрешен), като това беше втория за деня. Добре, че поне микротиците устискаха, щото имам два на покрива.

Мамка му, ще трябва да си сложа лан протектори и на вътрешната мрежа !!! Е то микротиците имат, колегата се чудеше защо дори на 5м кабел слагам протектор – ами ето защо – падне ли светкавица  на няколкостотин метра , техниката сдава дори на 10-на метра вътрешен кабел.