с новите скорости. Шаш и паника. Не знам доколко ще могат да ги предлагат и поддържат, все пак 10-12 мбита са доста за адсл по дълъг и калпав кабел.

Как само съм и насъбрал на бетекато, мамицата им. Взеха ми един клиент – Еконт експрес. И то го взеха административно – натиснаха ръководството им. Еконт ни беше клиент от 2005 година до сега. Те работят с една on-line система и им трябва нон-стоп интернет, дори са ми плачели за 2-3% загуби. И най-вече им трябва ъплоад, щото снимат товарителниците и ги качват на сървър в Русе, отделно дето въвеждат данни в системата. Ние им бяхме пуснали 4 mbit/s *симетричен* само за 35лв/месец . По VDSL . И през тия три години и половина са имали *винаги* интернет.

Сега ще минат на не знам какъв си адсл, ама нищо чудно да е на най-евтиния. Между другото ние от цялата работа ще сме на печалба, щото от 35 лв. за интернет отиваме на 60 лв за поддръжка :) . Но имиджа ни страда. И съм бесен.

Мамицата им бетекайска, ако си мислят, че ще ги оставя да ни взимат клиенти, жестоко се лъжат. Няма да можем да реагираме веднага, но след около 2 седмици ще пуснем 10 мбита за 25 лв, със 20 м локален.

Пък и доста от клиентите ни просто нямат телефони. А хитрия замисъл на бтк и да си увеличат клиентите за телефония.

Засега резултата ние:бтк е 2:2 – те ни взеха двама клиента, ние си го върнахме . Ама те взеха 2ма за 2 години, а ние двама техни за 2 месеца :) А дали ще са толкова смели, че да премахнат срочните договори ?

Иначе шапка им свалям – излязоха с много агресивни оферти, включително и на мобилния пазар – 22 ст/мин с ДДС до всички оператори. Сериозно се замислям да им стана клиент на вивател.

Между другото всички тия перипетии с изкупуване на останалите доставчици, бтк със главозамайващите скорости доведоха само до това, че ставаме най-скъпия доставчик. Ще пускаме само тарифи от 25лв нагоре и ще има инсталационна такса от другия месец. Тия с 20-те лева ги подарявам на кабелната и бтк-то. Утре например пускаме поредния клиент на 60 лв. абонамент.