Вече минавам на малко по-високо ниво от pico ip контролерчето.

Ето демо на домашна автоматизация , използваща ZigBee стандарта, с доста богати възможности за създаване на правила , датчици на температура , дистанционни , дори и мини метео станция. Всичко това работи и е пуснато в действие само за няколко часа :

test

Системата не само е интелигентна, но и самообучаваща се в зависимост от поведението на хората в жилището – пуска, гаси и регулира сама осветлението, щорите и отоплението. При отсъствие изпълнява ролята на охранителна система (може да се върже съм СОТ фирма) и изпраща СМС съобщения при задействане. Осигурява пълен лог на всички деиствия – ръчни и автоматични , с дата, час и вид действие.

Управлява се с дистанционно (може и дори няколко ) локално и през интернет (httpS) дистанционно. Чакам документация за ИП протокола за управление и ще има осигурено управление от “прочутото” дистанционно на Philips – Pronto.

Засега не мога (по скоро не трябва) да пусна тестов демо достъп , но и това ще стане :)

Ако сте заинтересовани, звънкайте на тел. 02 – 846 8087 , ще Ви осигурим демострация на живо и/или тестов демо достъп през интернет. Системата е дори относително евтина :)

п.с.

Брей, още съм на първо място в гугъла по “домашна автоматизация” , ама мога да стана пръв и по други думички :) , ако бъда подразнен още малко. btw оня ден видях един колега да смята на калкулатор колко е 0х01 (шеснайсетично) в десетична бройна система :) . Едно си е едно във всички бройни системи, да си знаете .