Хм , на изхода на Благоевград в посока Кулата има ограничение от 60км/ч , което почти никой не спазва (освен аз , хе,хе) .

От известно време обаче , там дебне цивилен бял опел астра с камера и радар. Днес беше цял ден и колегата го спаси единствено включения радардетектор .

Бре пищи това чудо та се къса, а патрул няма , само една бяла астра отбила в страни на пътя и изглеждаща на пръв поглед без хора в нея. На втори поглед обаче видях един униформен, залегнал зад волана :)

И въпреки, че пиша толкова остро против КАТ , такива действия одобрявам , при това много. Когато те спипат по тозин начин, човек трябва да си понесе наказанието.

КАТ са в пълното си право да установяват и наказват по този начин, и то със жестоки санкции, защото само преди около месец точно на това място видях поредния размазан автомобил, с който поредния “безсмъртен” лично се е убедил, че не е такъв.

Само днес – в разстояние на няма и 2-3 часа видях две средно тежки ПТП , отново дължащи се на превишена скорост. Да не говорим, че вчера, поредния идиот ме накара да набия спирачки от 90 до 20 км/ч и да излеза наполовина извън пътя, защото решил да изпреварва ТИР, пък идващата насреща му двутонна кола (аз) е някакъв дребен проблем. Ако не бях реагирал, после шяха да го стържат от предната ми броня (която е пластмаса, ама под нея има подобие на релса, а колата е със шаси, а не монокок.

Запомнете – със скорост над 100 км/ч, с единия крак сте в отвъдното. Само една малка грешка (която може и да не е ваша) и минавате със двата крака, и то необратимо.

По пътищата ни наистина е пълно със самоубийци и потенциални убийци. Затова оправдавам тежките наказания, предвидени в ЗДП , но не и някои от начините им за прилагане.

Всъщност аз от КАТ (с изключение на Дупнишкия) нямам причини да се оплаквам. Когато са ме спирали, винаги са се представяли, били са учтиви , не са си искали пари. За 20 години шофьорски стаж доскоро (до преди 3 години) нямах нарушения, т.е. нямах НП . Последните 3 години имам 4 НП и то все в Дупница , където карам най-малко.

Дори миналата година при една неприятна случка в София – леко ПТП , ама много леко – чукната броня, катаджията така написа акта, че да отърва наказанието :) , при това без да е искал пари, или аз да съм предлагал. Просто случката беше толкова идиотска и нелепа , че дори катаджията разбра, че, въпреки, че формално съм виновен, де факто не е справедливо да ме наказват.

Дори ми даде указания как да се защитя след евентуално НП. Ей тоя човек след като приключи цялата сценка го “почерпих” с 50 лв. За съжаление обаче, такива катаджии са изключителна рядкост .

Всичко това не важи за дупнишкия КАТ – тук са такива гадове, че измислят нарушения, дори само ако ги погледнеш накриво. Дадох пример с дело от РС – спират на пешеходна пътека, за да си говорят с някой си, говорят дълго време, а дръзналия да ги заобиколи го настигат и го скъсват от “нарушения” . Съда естествено отменя НП.