Колкото и да се хвалят бтк, че осигуряват добър международен интернет, истината е малко по друга. Имам известни наблюдения и върху адсл-а, пък и върху нашия трафик.

1 мбит/с акаунт на адсл , обикновено достига около 50-60к международна скорост – т.е. около половин мегабит. Факт. Уплоад-а им не съм анализирал, нищо чудно да е също наполовината.

А иначе при нас реалното съотношение български международен е 10:1 (приблизително) , при това международния ни канал не се запълва почти никога. Ограничаваме международния на половината от обявената скорост – например на 4 мбит/с , клиента получава 4 м български и вътре в тези 4м – 2 мбит/с международен. Интересното е друго. Силно изразената несиметричност в полза на уплоада. Въпреки, че при нас международния е 1/2 – upload/download , пак уплоад-а е по-голям. :

межд

Предполагам се дължи на p2p трафик , основно торенти.

Въпреки всичко, сме дали заявка за удвояване на международния ( ще предлагаме от този месец еднаква бг и международна скорост ) . Въпреки, че нямам идея какво ще правят с 4 мбит/с международен , колкото е масовата тарифа.