Делян е съвсем прав в своето мнение, че българите гласуват “против”, а не “за” . Това важи и за мен. Защо гласуваме против – ами защото всеки, който дойде на власт се самозабравя и почва да прави идиотщина след идиотщина. Ето накратко моите причини да гласувам против БСП на местните избори. Наистина кандидата на БСП – Първан Дангов – няма почти никаква вина за това, но пък не съм чул и се е възпротивил против идиотщините на партията си.

1. Безумната смяна на регистрационните номера на автомобилите. И лъжите покрай нея. Била изискване от ЕС и т.н. Както се оказа единствената цел е да се съберат “малко” пари и да се вдигне процента на застраховката гражданска отговорност. Никога няма да им простя, че ми загубиха 3 дни за целта. Отгоре на всичко трябваше да се разкарвам до софииския КАТ. Тази причина е достатъчна да не искам да чуя повече за БСП, но има и други, и то доста.

2. Тъпата реорганизация на движението в Дупница (о Първан Дангов – тука вината е изцяло твоя) . Чии болен мозък реши да направи половината град с еднопосочно движение, в резултат на което ми праснаха 2 акта.

3. Наглото поведение на МВР и министъра му. Няма смисъл да изброявам. Всички го знаят , но накратко : безпрецедентната заповед за филтриране на интернет, разследване на блогъри, зачестилите самонабивания и самонаранявания при досег с полицията, убииството на Чората и т.н. – списъка е доста дълъг.

А, сетих се още нещо. Може би повечето помнят, че Дангов се оплакваше тази година от някаква “мафия” в Дупница. Даже Румен Петков идва на място да “провери” за какво иде реч. Резултата беше, че издадоха някаква заповед да има засилено полицейско присъствие в града. Разбирайте – масова КАТ-аджийска хайка за обикновени шофьори. Да не мислите, че са гонили някой престъпник, неее , спираха и проверяваха обикновени коли. В резултат – пак изгорях с акт.

Понеже доста се оплаквам от съставени актове, някой може да си каже, я го пък тоя, не стига, че нарушава ЗДП, пък и се оплаква. Не, не е така. За 19 години шофьорски стаж нямах НИТО ЕДИН акт, фиш, или каквото и да било нарушение. И изведнъж – хоп – 4 акта за няма и година. Половината измислени, половината – по принцип заслужени – непоставен колан и влизане в забранена улица (чети Дангов, чети – ти я направи еднопосочна и знака е така поставен, че не се вижда , пък куките висят постоянно там )

Тия дни ще сложа една карта на Дупница с означения къде висят КАТ-аджиите и от къде е безопасно да се премине.

Ами това е накратко. Astalavista , БСП :)