Родните “десни” блогъри си изпотрошиха клавиатурите да пишат как Русия щяла да фалира, в резултат от кратката регионална война в Грузия.

Искам само да припомня на “десните” коне с капаци (на американска ясла) , че Русия е осмата по големина икономика в света. За 2007 година има 7% и отгоре ръст на БВП , като очакванията за 2008г. също са над 7% ръст (на фона на рецесия в ЕС). Русия има над 550 милиарда долара валутни резерви, като  част от тях са в злато, а 40% в евро.

Месец август Руската централна банка продаде на форекс пазара евро и британски паунди на равностойност 10 милиарда долара  без да и мигне окото (наистина в резултат на войната и излизането на капитали) . Но забележете само какво се случи с британския паунд . Руската фондова борса била паднала с няколко процента :) , че тя българската падна в пъти последната година бе “умници” . Що не пишете, че България е фалирала (което си е почти истина).

Много интересно би било, същите “десни” блогъри да обяснят защо рублата поскъпва спрямо еврото, като Русия е пред фалит.

То е ясно, че “десните” блогъри икономиката не я разбират, дано поне разбират от политика. Ама като им гледам политическата активност, май и от политика не разбират. Алоо , “десните” , с тая нагласа, на следващите избори и 4% няма да вземете. Вервайте ми.