Безжичен рутер. Направи ни голям проблем. Купуваме и носим направо при клиента. Включваме, настройваме и си тръгваме. Рутера работи 4-5 часа и спира да отговаря на WAN интерфейса. Клиента звъни и се оплаква, че няма нет. Съветваме го да го рестартира и ако пак спре да го остави така, за да видим защо забива.

Рутера заби 7-8 пъти за 2 дни. Отивам аз на място и какво да видя – ЛАН частта работи, т.е. рутера си работи – отваря се web интерфейса, Wifi-то работи, ще каже човек, че всичко е наред. Да обаче интернет няма. Гледам в log-a – eth1 error и толкова. След рестарт тръгва.

Викам си аз – ще го връщаме на Solytrade (преди 3-4 дена изгоря и една Edimax IP камера, но за това отделно ще пиша). Ама за да не се излагам, включвам рутера у нас да го тествам и какво се получава – пущината работи та се къса и няма и идея да забие досега. Ще го оставя 2 дена да работи, но ми се струва, че няма да има проблеми !?!?

Мисля, че има някаква L2 несъвместимост между рутера и комутатора към които беше включен. Това ми се случва за втори път тази седмица. Предишния беше несъвместимост между ЛАН карта и АДСЛ модем на бтк. Ми братята китайци май почнаха да бълват големи дървета напоследък.

p.s.

Както очаквах, вкъщи рутера работи безпроблемно и вече трети ден не е забил.