Брей, тия дни се вдигна голяма шумотевица в нет-а, а и извън него по разни финансови въпроси. Да направим анализ на една финансова институция Х.

Финансовата институция прави ИПО през 2007 г. при цена на акция 12 лв (така се вижда на ей тая графика. Скоро след ИПО-то разни хора (с доста акции) ги разпродават на 13-14 лева/акция. Акциите на същата институция се обезценяват 40% за няма и една година ! Каквито и да са причините за обезценката, Вие бихте ли си купили нейни акции ? . Аз не бих.

Много интересен е и въпроса кой е изкупил доста акции тези дни, когато те стигнаха 6лв. Така, за мен институция, която допуска 40% обезценка на акциите и за няма и година (обърнете внимание, че цената при ИПО се определя от собственика – що е искал 12 лв/акция ? ) се е отнесла доста грубо със инвестиралите в нея. Директно казано – излъгалите се да инвестират в нейни акции са загубили 40-50% за няма и година. Доста сериозна загуба (и сериозна печалба за други)

Тази институция, не само, че не заслужава доверието на инвеститорите, но не заслужава …….

Чува се, че щели да търсят източниците на разни слухове. Ами да започнат от там, кой има интерес от това развитие на нещата.

п.с.

нямам акции от анализираната институция, нямам влогове, няма и да имам. Написаното е само и единствено лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба. Не е и никаква друга препоръка.