От гръмотевицата снощи няма поражения, обаче има от енергото – 2 забили комутатора. Единия пропускаше само определени МАК адреси – някои клиенти имаха връзка, други нямаха. Втория беше по интересен – флудеше здраво, направо го сменихме него. Той беше без защити и е възможно да е заминал.

Та покрай тия перипетии, имаме (имахме , щото днес заяви,че щял да се отказва) един клиент, дето си мисли, че за 20 лв/месец ще получава услуга еквивалентна на оптика до него – без никакви, ама никакви прекъсвания. Миналия месец му бил спирал интернета за 2 часа. Той защо бил плащал цели 20 лв/месец. Майната му , да ходи в кабелната да го видим тогава. После и само ако поиска да се връща, ще му тресна 30 лв инсталационна такса.

Добре, че е (беше) само един такъв екземплар, болшинството клиенти са разбрани хора и им е ясно, че не трябва да очакват 99.8% надеждност на домашна услуга. Оня ден писах писмен отговор на втория ( и последен труден клиент) ,в който му казах, че да, можем да осигурим интернет без прекъсвания, и почнах – 300лв/месец за МАН, 100 лв/месец са интернет, 1000 лв инсталационна такса :) . И да – плащаме неустойки ако спира за повече от 4 часа годишно. Но не и на домашните тарифи. На тях приспадаме от цената само при прекъсвания над 24 часа сумарно на месец.

А за малко да забравя, имаме и една екземплярка, дето си мислеше, че за 20лв /месец сме длъжни да читим вируси и преинсталираме компютъра и (и то за бизнес, не домашен) , нямам идея как се подлъгах навремето да я пусна на домашен план за бизнес.

Като и пратих една приятелска фирма да и оправи компютъра и като и взеха 50 лв за услугата, вече ме гледа на кръв и ааа, да се откаже от интернета, ама още седи.