Да е честита и ползотворна новата година на всички , които хвърлят по едно око тук. И на другите – които не ме четат- също :)

Прекарах най-отвратителната нова година – в леглото и с 40 температура. Току що се събуждам. Обаче вървя на оправяне , при мен настинката е бурна, но краткотрайна. Започна с кашляне (здраво кашляне) , другия ден вече не кашлях, но гърлото ме болеше ужасно, сега вече се прехвърли на носа (синусите) – или тече или е запушен. Естествено гърло не ме боли и не кашлям.

Пак пия чай с уиски :) . Та покрай тая отвратителна нова година се сетих нещо.

Знаете ли кой беше първия ми компютър. Неее , не можете да познаете. Първия ми компютър беше ЕМК-11. със 8 битов, многобещаваш моторолски процесор, 2К ROM и май 1К RAM. Имаше дисплей от 6 9-сегментни светодиодни индикатори и 20 клавишна клавиатура. Програмираше се на assembler, а програмата се въвеждаше като шеснайсетични числа . Асемблирането ставаше на ръка с една таблица :)

И докато съучениците ми се бъхтаха върху програми за събиране, аз спретнах една, която изкарваше движещи се надписи върху индикацията. (добре, че имаше готова подпрограмка за визуализация в ROM-a) . Даскала се видя в чудо (щото програмата изписваше някакви неща за него)

Хехе – такива ми ти работи :)