Днес пътувах към Пловдив по магистралата и видях т.нареченото “задържане на бандити” от МВР.

Струва ми се , че МВР малко преиначава фактите.

Около Ихтиман видях спряна черна кола и две патрулки – една зад колата и една отпред. Хората в колата определено нямаха качулки, както се писа в няколко новинарски сайта. Даже си казах – “брей, за едната скорост сега ще съдерат човека” .

Хората от спряната черна кола (не видях колко са – май 2-3) стояха в колата, а отвън имаше 3ма КАТ-аджии .

Не видях някой да оказва съпротива , не видях хората да са с качулки ! Миков казал, че възпрепятствали проверка на багажника – ами да му припомним на Мики, ако е забравил – за проверка на автомобил се изисква съдебна заповед ! . Ченгетата не могат току така да проверяват и претърсват автомобили ! Каква борба с престъпността да очакваме, когато самото МВР не спазва закона ?

Другарю Мики, я кажи за да знаем – носенето на хладно оръжие откога е престъпление ? , а наличието на маска/и в колата ?

Отминахме спряната кола и след 3-4 километра видях някакво чудо – над 10 патрулки и 3 буса се движеха в посока на спряната кола , но определено не бързаха – не бяха пуснали сирените и караха с около 90 км/ч – нормална скорост за магистрала. Е , питам се аз , като 10 патрулки и 3 буса бързат да заловят “опасни бандити” нямаше ли поне да пуснат сирените и да карат малко по-бързичко ?

Освен това, ако например аз съм “опасен бандит” дали щях да нарушавам ограниченията на скоростта и да носа със себе си маски и оръжие, като знам, че цялото МВР е на крак по пътищата ? Ебати тъпия “бандит” трябва да съм. Все си мисля, че групата, която прави отвличанията изобщо не е глупава, за разлика от Миков и ръководството на МВР.

Нещо май почнаха да ни взимат за канарчета , кои зне кой невинен човечец са закопчали, защото се в възпротивил на обиск на колата му без съдебна заповед.

Ако знаех, че се разиграва задържането на опасни бандити” със сигурност щях да направя снимки . Ама не знаех.