по тоя свят. Особено във в-к Монитор

Някакъв измислен “компютърен специалист” a.k.a Йордан Йорданов е написал ТОВА нещо пълно с глупости. Неуважаемий “компютърен специалисте” , имам следните незначителни забележки към твоите писателски напъни :

1. Това, че google връща различни резултати в зависимост от държавата изобщо не е цензура. Политика на търсачката – ако не ти харесва – не я полваш. Никой нищо не ти цензурира. Ако искаш оригинална подредба на отговорите – отиваш на google.com/ncr и получаваш “нецензурирани” отговори.

2. Не, ‘официално филтриране’ няма по ‘целия свят’ , нито в Европа, нито в България. Посочената заповед за филтриране на аренабг беше незаконна (ченгета, кво да ги правиш, закона за тях е врата у поле) и половината доставчици не я изпълниха . Закона не позволява подобна филтрация !!!

3. Фирмите имат пълното право да администрират собствените си мрежи както намерят за добре. Спрели gepime.com , ами ще го спрат. Ти си отишъл да работиш, не да се правиш на Дон Жуан. Ако не ти харесва – напусни. Приятелю “компютърен специалист”, ако във трудовия ти договор присъства задължението на работодателя да ти осигурява интернет, тогава можеш да рониш крокодилски сълзи.Иначе – не, не можеш.

4. Как само искам orbitel.bg да те осъдят за тази ти лъжа :

“Например сайтът на фирма за фитнес оборудване (jk-fitness.com), който е с изцяло променено съдържание от месеци, за сърфиращите в Мрежата през фирмата-доставчик на Интернет Орбител все още изглежда, че не е бил променян изобщо.”

5. Чул си нещо за DNS, ама ни си разбрал що е то, нито със какво се то яде.

6. За спам листите , проксита, рутери също.

7. За мерудия прибавихме и авторските права, накъде без тях.

Срам, срам. Аз не бих се наричал “компютърен специалист. Пък и статии да публикувам в Монитор.