Че HILD са мошеници е ясно . Мошеници в смисъл, че плащат много по малко от реалните стойности на имотите. Но това е в реда на нещата при свободен пазар. Знаещите печелят , незнаещите – губят.

Определено обаче съм възмутен от реакцията на парламента. Не е редно закони да се променят заради определени субекти. Още повече, че дейността на HILD изобщо, ама изобщо не е застраховане. Застраховане е случая, при който застрахования плаща някакви пари (премия) и получава обещание за компенсация при евентуално случване на някакво вредно събитие. На това аз също му викам мошеническа работа, даже много по мошеническа от HILD-овата. Да си плащаш за обещания (дори задължително както при ГО). Пък ако стане събитието застрахователя я плати , я не.

Това нашето не е държава, не е парламент, не са и закони. Това е някаква измислица. Силно се надявам HILD да осъдят държавата. Ето заради това няма да видим инвеститори в България. Каква сигурност могат да имат, когато законите се променят заради определени хора и фирми (в зависимост дали се харесват на властта или не) . А знаем властта кого “харесва”.

Хубавицата (както знаем, едното е за сметка на другото) Ралица Агайн дори знае какво ще реши съда, ако някой от сключилите договори реши да го разваля по съдебен ред.