link3

Пак се събра доста работа. Трябва да правим един линк към село наблизо. Разстоянието не е голямо – 5 км, но терена е ужасяващ :(

Ще е рисково начинание. Не знам дали ще си избием инвестицията, въпреки, че ще взимаме инсталационна такса в това село, а пътьом ще пуснем нет на пречиствателната станция на ВиК – така и така те се обадиха миналата седмица да искат. Бтк са велики (или безкрайно тъпи) , не могат да пуснат там адсл, а само обещават. При това им стана навик, щото бяха обещавали и на Феникс ресурс, пък и на частни лица (познайте чии клиенти са вече)

Ефекта от спирането на телевизията е, че имам повече време и почнах да заспивам по-рано. Обаче вчера се изкуших и гледах новините на бтв по neterra.tv

CEZ пак ли бе мама ви стара. Докога бе идиоти. Поредната жертва е Windows XaPe -to на desktop-a . Дано не си е заминал хард диска. Пак ми отвориха работа. Тая седмица ми писна от преинсталации. Май ще вдигам цената.

Ако намеря заместител на dude-manager-a (софт за управление и наблюдение на мрежата) , ще разкарам винбозата завинаги. Знаете ли, че с remote desktop не може да се инсталира kaspersky antivirus ? Мда – не става.

Преди да сдаде окончетелно XaPe-то хапеше яко, има Layer2 свързаност – мак адресите се виждат, има arp-ping, layer 3 – няма никой. И то само към определени адреси от същата локална мрежа. Слава богу към gateway-а имаше връзка. И причината беше в бозата. Акъл не ми го побира как MS искат пари за тая боза, а още повече пък как и им дават.Бозата била многопотребителска ОС, да бе да …. мнго потребители верно, ама само един може да работи в даден момент .

p.s.

Бозата е скапала файловите си системи и то здраво. Ще видя зор докато възстановя ценните работи.Край, взех си поука, след 2 скапвания на NTFS (при първото загубих половин годишно счетоводство) , повече няма да си пазя данни на компютър с винбоза.

БОЗАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ЕБАВА С МЕНЕ. Не ще да буутне от САТА диск ,когато е включен IDE диска. Имало configuration disk error. Има на баба ти хвърчилото Били, некадърна работа. Като изключа IDE диска – буутва от САТА-та . Бах мааму, само да спася данните , виндовс ли , виндовс на кукуво лято. Тая машина повече няма да види микромека ОС (ОС е силна дума за микромеките бози)